Συλλογή Τηγανέλαιου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012


 
Συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου το Σάββατο 24/11/2012 στην 10η διανομη της Άνωσης στο παρκινγκ του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Πόσο κακό προκαλεί το τηγανέλαιο που πολλοί συμπολίτες μας συνηθίζουν να πετούν στο νεροχύτη, αφου το χρησιμοποιήσουν για μαγείρεμα;
Οι συνέπειες μιας τόσο συνηθισμένης κίνησης είναι τραγικές:
- Ενάμιση λίτρο τηγανέλαιο που θα καταλήξει στην θάλασσα μέσω κάποιου αγωγού ομβρίων υδάτων, μπορεί να δημιουργήσει μια κηλίδα ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να μολύνει μέχρι και 1 εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου για 14 χρόνια!
- Αν το χρησιμοποιημένο λάδι καταλήξει στα σκουπίδια,καθώς είναι εύφλεκτο,μπορεί να προκαλέσει φωτιά στην χωματερή με κίνδυνο την δημόσια υγεία.
- Η κακή συνήθεια να πετάμε στον νεροχύτη το λάδι,έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται τόσο το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού μας όσο και ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως μας επιτρέπει την μετατροπή, με κατάλληλη επεξεργασία, των υγρών αποβλήτων σε βιοντίζελ.
Έτσι λοιπόν οι εθέλοντες της Άνωσης θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτή την κακή συνήθεια απόρριψης των χρησιμοποιημένων ελαίων με μη ενδεδειγμένο τρόπο, αλλά παράλληλα να αξιοποιήσουμε αυτά τα λάδια ανακυκλώνοντάς τα.
Δεν πετάμε τα τηγανέλαια στον νεροχύτη λοιπόν, τα μαζεύουμε σε ένα μπουκαλάκι και τα φέρνουμε στην επόμενη διανομή της Άνωσης (Σάββατο 24 Νοεμβρίου) στο χώρο του πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού, όπου θα υπάρχει και ειδικό δοχείο για την συλλογή.
Το τηγανέλαιο που θα μαζέψουμε θα το παραλάβει τοπικός επαγγελματίας που ασχολείται με την ανακύκλωση ελαίων για να επεξεργαστεί και να μετατραπεί σε βιοντίζελ.
Σαν αντιστάθμισμα θα μας δώσει απορρυπαντικά και καθαριστικά που με την  σειρά μας θα τα διαθέσουμε στις Άσπρες Πεταλούδες.
Έτσι με μια απλή κίνηση, αποθηκεύοντας το λάδι σε ένα μπουκαλάκι και μη απορρίπτοντάς το στον νεροχύτη, συμβάλλουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε και το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, όπου έχουν κοπεί οι πιστώσεις και αντιμετωπίζουν μεγάλο προβλημα.

το βρήκαμε εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πήγαμε στη WATERLAND και Περάσαμε Υπέροχα (δείτε και φωτο)

Ασφάλεια (Αντιολισθητική Ταινία)