Ομιλία 23-12-2013

Αγριά, 23-12-2013
Αγαπητοί γονείς, μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων καλημέρα.
Θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΓΚ σήμερα που είναι συγκεντρωμένο σχεδόν το σύνολο των γονέων και θα σας «ταλαιπωρήσω» για 4-5 λεπτά, έτσι ώστε:
1. να σας ενημερώσω για το τι κάναμε τους 2 μήνες που έχουμε αναλάβει τη Δκση του ΣΓΚ
2. το τι σκοπεύουμε να κάνουμε.
3. να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις
ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ
1. Στείλαμε αρχές Νοεμβρίου, έγγραφα προς το Δήμο Βόλου για:
Την απομάκρυνση των βράχων που υπάρχουν μεταξύ του νηπιαγωγείου και του δρόμου.
Την επισκευή των κολώνων φωτισμού που υπάρχουν στον τσιμεντόδρομο που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου
Την μονοδρόμηση του δρόμου κάτω από το σχολείο
Τον έλεγχο του αλεξικέραυνου του σχολείου
Επειδή μέχρι τώρα δεν έγινε κάποια ενέργεια από το Δήμο, προχτές στις 17-12 ξαναστείλαμε έγγραφα για τα ίδια θέματα. Ήδη μας απάντησαν για το θέμα της μονοδρόμησης. Τα θέματα τα παρακολουθούμε και θα ξαναστείλουμε έγγραφα αν χρειαστεί.
2. Πραγματοποιήσαμε έλεγχο όλων των χώρων του σχολείου με τον κανονισμό υγιεινής & ασφαλείας.
Καταγράψαμε τα προβλήματα, τις φθορές και στείλαμε έγγραφο προς το Δήμο.
3. Αντικαταστήσαμε τις λάμπες στις τουαλέτες των παιδιών.
4. Συγκαλέσαμε έκτακτη Γ.Σ. στις 22-11-2013 και σας καλέσαμε μαζί με το Δντη του Σχολείου να παρευρεθείτε για να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα που έχει το σχολείο και να συζητήσουμε τρόπους για την επίλυσή τους. Στη Γ.Σ. παρόντες ήταν 17 άτομα.
5. Οργανώσαμε και κάναμε την 1-12-2013 εκδρομή στα Τρίκαλα –2 λεωφορεία γεμάτα- και 1 λεωφ του Ν/Π
6. Κατασκευάσαμε με τη βοήθεια γονέων -7 κυρίες μαζεύτηκαν για 3-4 μέρες στο σχολείο- διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία έχουμε στήσει στα τραπεζάκια έξω από το αμφιθέατρο και τα πουλάμε για ενίσχυση του ταμείου μας.
Τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε σε κάποια τσέπη, των μελών του ΔΣ, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθεί το σχολείο σε ο,τι χρειαστεί και όταν λέμε σχολείο μιλάμε για τα παιδιά που φοιτούν εκεί. Δηλαδή τα παιδιά μας.
7. Δημιουργήσαμε το τμήμα χορού ΖΟΥΜΠΑ, με τρομερή επιτυχία όπως μαθαίνουμε από την κα Έφη Μούτου που το σκέφτηκε και το «τρέχει».
8. Γίνονται με ενέργειες μας, στο σχολειό, μαθήματα τένις από την κα Παπαδοπούλου.
9. Μετά από πρωτοβουλία μας, έγινε για πρώτη φορά συνάντηση των ΔΣ ΟΛΩΝ των Συλ. Γονέων των σχολείων της Αγριάς – 7 σύλλογοι – και συζητήσαμε για κοινές δράσεις και ενέργειες που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
10. Οργανώσαμε μετά από ιδέα πάλι της κας Μούτου Έφης, ΝΤΙΣΚΟ ΠΑΡΤΙ το Σαβ 21-12-2013 με μεγάλη επιτυχία.
11. Σε συνεργασία με τον Δντη και τους δασκάλους των τάξεων συγκεντρώσαμε τρόφιμα (γέμισαν 12 μεγάλα κουτιά) τα οποία δόθηκαν στον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΓΡΙΑΣ και στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
1. Προγραμματίζουμε κάποιες ομιλίες τις οποίες θα τις κάνουμε από κοινού με το ΣΓ του 1ου Δ.Σ.
2. Ελαιοχρωματισμό χώρων του σχολείου

ΣΚΕΨΕΙΣ
Γνωρίζετε πόσοι είμαστε;
Πόσοι δηλ. θα έπρεπε ή θα μπορούσαμε να είμαστε;
Από ένα γρήγορο υπολογισμό, αφού στο σχολείο φοιτούν 200 παιδιά αυτό σημαίνει ότι είναι 400 γονείς. Επειδή κάποιοι έχουν 2 παιδιά στο σχολείο, υπολογίζουμε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι μεταξύ 250 και 300 ατόμων. Ας πούμε 270 άτομα.
Ξέρετε τι σημαίνει 270 άτομα;
Ξέρετε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν δραστηριοποιούμασταν όλοι;
Πολλά θα μπορούσαμε να πετύχουμε.
Πολλά θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε για τα παιδιά μας, για το σχολείο, για μας τους ίδιους και για την περιοχή γενικότερα.
Αυτό που θέλουμε από σας, είναι η ενεργή σας συμμετοχή στα του Συλλόγου.
Ελάτε κοντά στο Σύλλογο μας.
Δεν είναι δυνατό να προσκαλείστε εγγράφως από εμάς και τον Δντη του σχολείου, ώστε να συμμετέχετε στη ΓΣ της 22-11, όπου το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η παρουσίαση των προβλημάτων του σχολείου από άποψη υγιεινής και ασφαλείας, ώστε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης και από τους 270 να είναι παρόντες 17.
Θα μου πείτε ότι έχουμε δουλειές και τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε και, και…...
Γνωρίζω ότι, όλους μας έχει πλήξει η οικονομική κρίση, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το έργο του Συλλόγου μας έχει άμεση επίδραση και επίπτωση στα ίδια μας τα παιδιά. Τα παιδιά τα οποία περνούν τη μισή μέρα τους εδώ, στο σχολείο. Γι αυτό θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλυτερέψουμε το χώρο αυτό, το σχολείο δηλαδή.
Κάποιοι νομίζουν ότι η μόνη υποχρέωση που έχουν είναι το να δώσουν την ετήσια εισφορά τους.
ΟΧΙ.
Η συμμετοχή σας στα του Συλλόγου δεν τελειώνει με την πληρωμή της ετήσιας εισφοράς των 10€ (που μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει το ποσό των 490€, δηλαδή 49 οικογένειες), αλλά θα θέλαμε τη συνδρομή σας είτε βοηθώντας μας σε διάφορες δράσεις (πχ βάψιμο χώρων του σχολείου, συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις που θα κάνουμε), είτε με τις υποδείξεις σας, τις παρατηρήσεις σας, τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, την κριτική σας και ο,τι άλλο.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν όλους, όχι μόνο τις κυρίες, αλλά και τους κυρίους να γίνετε πιο ενεργοί όσον αφορά τη συμμετοχή σας στις δράσεις του Συλλόγου.

Να σας πω ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Συλλόγου μας από το μπλογκ μας.
Επίσης όσοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή των 10€ και δεν έχουν πάρει την απόδειξή τους, η ταμίας του Συλλόγου είναι εδώ και ζητήστε τες απ’ αυτήν.
Τέλος να ευχαριστήσουμε το SUPER MARKET ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ και την τοπική βιομηχανία αναψυκτικών Ε.Ψ.Α. για την προσφορά μελομακάρονων, καραμελών και αναψυκτικων τα οποία θα σας τα κεράσουμε για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μετά τη γιορτή.
Αυτά τα λίγα είχα να σας πω.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Σας εύχομαι εκ μέρος του Δ.Σ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -

ΥΓΕΙΑ – ΧΑΡΑ – ΔΥΝΑΜΗ – ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΤΟ 2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πήγαμε στη WATERLAND και Περάσαμε Υπέροχα (δείτε και φωτο)

Ασφάλεια (Αντιολισθητική Ταινία)